שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מה ההברקה של קפסולות הקפה?
קפסולות לקפה אספרסו (Espresso) הן כבר מזמן השיטה הנפוצה להכנת קפה ביתי, אספרסו, קפוצ'ינו ומשקאות דומים. הפשטות והקלות שבה ניתן להפעיל את מכונת הקפה ולשרבב לה קפסולה המנפיקה מיד את המשקה, היא כמעט ממכרת.
הקפסולה היא מעין מכל קטן, לרוב עשוי פלסטיק, שבו מנת קפה אחת, בת 7 גרם בדיוק. האיטום ההרמטי של הקפסולה שומר על טריות הקפה. הקפסולה, שמוכנסת למכונת הקפה, מנוקבת בפנים. בלחיצה על הכפתור, היא מוצפת בזרם של מים שהורתחו במהירות ומוזרמים בלחץ אל הקפסולה. לאחר שהמים עוברים בה, הם יוצאים כקפה מהביל אל הכוס שבחוץ. בעוד הקפה מוכן, ממתינה הקפסולה המשומשת להפעלה הבאה, אז תעבור למגירת הפסולת הקטנה שבמכשיר ותושלך לפח או תמוחזר, כמו שנכון לעשות היום.
צורת הקפסולה שונה מיצרן ליצרן, לפי המבנה שלה וסוג מכונת הקפה. יצרנית המכונה מייצרת בדרך כלל את הקפסולות, אבל מרגע שפקע הפטנט של חברת נספרסו, למשל, היצרנית המובילה את השוק כיום, נוצר גל של תחליפים זולים - מגוון של קפסולות תואמות נספרסו, זולות ולא פעם אף טעימות מאד.
בבתים רבים, כמו גם במשרדים, ארגונים ועסקים שונים, לא פספסו את היתרונות הגדולים שנותנות קפסולות הקפה. זה לא רק הקלות, של הקפה המגוון בטעמיו, שמכינים בלחיצת כפתור פשוטה וללא מאמץ או ידע. זו גם העובדה שלא צריך למדוד את כמות הקפה ולדייק בהכנסת האבקה, או לחשב את הריכוז של הקפה בהכנה. זו הטריות היחסית של הקפסולות, השומרות עליה לזמן ארוך מכל קפה אחר, ודאי אל מול קפה טחון, שצריך לשמור בקירור ובמארז סגור היטב. גם הניקיון הוא יתרון, כיוון שקל להכין את הקפה מבלי ללכלך כלים, את המטבח או את עצמכם.
אבל הקפה, אתם שואלים? - ובכן, קפה של גרגרים שנטחנו במקום זה לא. הארומה טובה פחות ומי שיאמר אחרת פשוט לא מדייק. אבל ביחס להכנה הפשוטה, נוחה ושקטה, תוך חסכון במקום, באיחסון הקפה ובניקיון שמאפשרות מכונות קפה הקפסולות - הקפה הוא עדיין איכותי ומשובח יחסית.
כך משתמשים בקפסולות אספרסו:
https://youtu.be/9E5YZzm18pY
ממש כמו בקפסולות הניקוי שמדגימות את השיטה:
https://youtu.be/VEee8fxdipo
קבלו אנימציה עם המים הרותחים שזורמים בלחץ דרך הקפסולה המחוררת:
https://youtu.be/i-JjLM8KOjk
עם הסברים באנגלית:
https://youtu.be/INAgKEggnUY
כך מייצרים אותן:
https://youtu.be/zTLpb8DytQ4
ומפתחים את הטעם והאיכות שלהן:
https://youtu.be/VZTxaqsoOp8
הקפסולות הללו יוצרות בעיה סביבתית:
https://youtu.be/hTMauwuMtzU
וסרט תיעודי קצר על הנזק הסביבתי של קפסולות הקפה:
https://youtu.be/WCW1Mz65lKQ?long=yes
איך ממחזרים קפסולות קפה?
לא כולם יודעים שקפסולות לקפה (Coffee capsules), בהן אנו משתמשים כל יום, הן מוצר שניתן למחזר. קפסולות הקפה הללו הן מרכיב חשוב ומשמעותי מאוד, בשמירה על איכות הסביבה והאטת ההתחממות הגלובלית.
תהליך מיחזור קפסולות הקפה תלוי בסוג החומר ממנו הן עשויות. קיים הבדל משמעותי בין קפסולות אלומיניום לקפסולות פלסטיק.
אלומיניום הוא החומר הכי טוב לשמירה על טריות הקפה, על טעמו ועל האיכות של תערובות הקפה שבקפסולה, אך גם מבחינת מיחזור.
קפסולות אלומיניום, לאחר השימוש, מועברות למפעל מיחזור הקפסולות. בו הן נגרסות והחומר הגרוס, המכיל קפה ואלומיניום, מוטבל במים, עובר לתופי סינון הנקראים טרומלים. באמצעות סיבוב, נופלים בו משקעי הקפה למטה והאלומיניום מופרד.
האלומיניום המופרד נשלח לתהליך מיחזור מתקדם, שם הוא מותך והופך בחזרה לחומר גלם. מהאלומיניום הממוחזר ייצרו מגוון מוצרים שונים, כולל אופניים, תריסים וחפצי בית. זה תהליך שנחשב לירוק במיוחד, כי הוא מצריך השקעה קטנה בהרבה מזו שנחוצה להפקת המתכת ממשאבים טבעיים ומונע שימוש בחומרים מזהמים.
בתהליך זה נאספים משקעי הקפה והופכים לקומפוסט, הנמכר לחקלאים ומדשן ומשפר את ספיגת המים והפחמן הדו חמצני בצמחים.
מנגד, שוק קפסולות הקפה מוצף בקפסולות פלסטיק, במיוחד מאז שפג תוקפו של פטנט הקפסולה שהחזיקה חברת נספרסו. קפסולות הפלסטיק הללו מכילות שלושה חומרים: פלסטיק, קפה ומכסה אלומיניום. שילוב החומרים הזה מקשה מאוד על ההפרדה ביניהם, מה שהופך את קפסולות הפלסטיק הללו למורכב ויקר מאוד.
לא פלא שקפסולות הפלסטיק כמעט ולא ניתנות למיחזור. לכן הן מושלכות בדרך כלל לפח הירוק ומועברות להטמנה ואיתן גם משקעי הקפה שבתוכן.
לסיכום, מיחזור קפסולות אלומיניום הוא תהליך יעיל, המאפשר שימוש חוזר באלומיניום ובמשקעי הקפה. לעומתן, קפסולות הפלסטיק לרוב אינן ממוחזרות ומועברות להטמנה.
זו גם הסיבה ששווה ונכון סביבתית לרכוש קפה בקפסולות אלומיניום, מה שיעזור לשמור על הסביבה. אך זאת כמובן במידה שהטעם והמחיר מתאימים שניהם.
כך ממחזרים קפסולות אספרסו (עברית):
https://youtu.be/06-t2BkDn94
פרסומת של אחת מחברות הקפה למיחזור (עברית):
https://youtu.be/Eittn7O4HU0
אם לא ימוחזרו הקפסולות הללו הן תייצרנה בעיה סביבתית:
https://youtu.be/hTMauwuMtzU
והנה הסבר על מיחזור אלומיניום ופלסטיק (מתורגם):
https://youtu.be/WCW1Mz65lKQ?long=yes
קפסולות קפה

קפסולות לקפה אספרסו (Espresso) הן כבר מזמן השיטה הנפוצה להכנת קפה ביתי, אספרסו, קפוצ'ינו ומשקאות דומים. הפשטות והקלות שבה ניתן להפעיל את מכונת הקפה ולשרבב לה קפסולה המנפיקה מיד את המשקה, היא כמעט ממכרת.
הקפסולה היא מעין מכל קטן, לרוב עשוי פלסטיק, שבו מנת קפה אחת, בת 7 גרם בדיוק. האיטום ההרמטי של הקפסולה שומר על טריות הקפה. הקפסולה, שמוכנסת למכונת הקפה, מנוקבת בפנים. בלחיצה על הכפתור, היא מוצפת בזרם של מים שהורתחו במהירות ומוזרמים בלחץ אל הקפסולה. לאחר שהמים עוברים בה, הם יוצאים כקפה מהביל אל הכוס שבחוץ. בעוד הקפה מוכן, ממתינה הקפסולה המשומשת להפעלה הבאה, אז תעבור למגירת הפסולת הקטנה שבמכשיר ותושלך לפח או תמוחזר, כמו שנכון לעשות היום.
צורת הקפסולה שונה מיצרן ליצרן, לפי המבנה שלה וסוג מכונת הקפה. יצרנית המכונה מייצרת בדרך כלל את הקפסולות, אבל מרגע שפקע הפטנט של חברת נספרסו, למשל, היצרנית המובילה את השוק כיום, נוצר גל של תחליפים זולים - מגוון של קפסולות תואמות נספרסו, זולות ולא פעם אף טעימות מאד.
בבתים רבים, כמו גם במשרדים, ארגונים ועסקים שונים, לא פספסו את היתרונות הגדולים שנותנות קפסולות הקפה. זה לא רק הקלות, של הקפה המגוון בטעמיו, שמכינים בלחיצת כפתור פשוטה וללא מאמץ או ידע. זו גם העובדה שלא צריך למדוד את כמות הקפה ולדייק בהכנסת האבקה, או לחשב את הריכוז של הקפה בהכנה. זו הטריות היחסית של הקפסולות, השומרות עליה לזמן ארוך מכל קפה אחר, ודאי אל מול קפה טחון, שצריך לשמור בקירור ובמארז סגור היטב. גם הניקיון הוא יתרון, כיוון שקל להכין את הקפה מבלי ללכלך כלים, את המטבח או את עצמכם.
אבל הקפה, אתם שואלים? - ובכן, קפה של גרגרים שנטחנו במקום זה לא. הארומה טובה פחות ומי שיאמר אחרת פשוט לא מדייק. אבל ביחס להכנה הפשוטה, נוחה ושקטה, תוך חסכון במקום, באיחסון הקפה ובניקיון שמאפשרות מכונות קפה הקפסולות - הקפה הוא עדיין איכותי ומשובח יחסית.
כך משתמשים בקפסולות אספרסו:
https://youtu.be/9E5YZzm18pY
ממש כמו בקפסולות הניקוי שמדגימות את השיטה:
https://youtu.be/VEee8fxdipo
קבלו אנימציה עם המים הרותחים שזורמים בלחץ דרך הקפסולה המחוררת:
https://youtu.be/i-JjLM8KOjk
עם הסברים באנגלית:
https://youtu.be/INAgKEggnUY
כך מייצרים אותן:
https://youtu.be/zTLpb8DytQ4
ומפתחים את הטעם והאיכות שלהן:
https://youtu.be/VZTxaqsoOp8
הקפסולות הללו יוצרות בעיה סביבתית:
https://youtu.be/hTMauwuMtzU
וסרט תיעודי קצר על הנזק הסביבתי של קפסולות הקפה:
https://youtu.be/WCW1Mz65lKQ?long=yes

לא כולם יודעים שקפסולות לקפה (Coffee capsules), בהן אנו משתמשים כל יום, הן מוצר שניתן למחזר. קפסולות הקפה הללו הן מרכיב חשוב ומשמעותי מאוד, בשמירה על איכות הסביבה והאטת ההתחממות הגלובלית.
תהליך מיחזור קפסולות הקפה תלוי בסוג החומר ממנו הן עשויות. קיים הבדל משמעותי בין קפסולות אלומיניום לקפסולות פלסטיק.
אלומיניום הוא החומר הכי טוב לשמירה על טריות הקפה, על טעמו ועל האיכות של תערובות הקפה שבקפסולה, אך גם מבחינת מיחזור.
קפסולות אלומיניום, לאחר השימוש, מועברות למפעל מיחזור הקפסולות. בו הן נגרסות והחומר הגרוס, המכיל קפה ואלומיניום, מוטבל במים, עובר לתופי סינון הנקראים טרומלים. באמצעות סיבוב, נופלים בו משקעי הקפה למטה והאלומיניום מופרד.
האלומיניום המופרד נשלח לתהליך מיחזור מתקדם, שם הוא מותך והופך בחזרה לחומר גלם. מהאלומיניום הממוחזר ייצרו מגוון מוצרים שונים, כולל אופניים, תריסים וחפצי בית. זה תהליך שנחשב לירוק במיוחד, כי הוא מצריך השקעה קטנה בהרבה מזו שנחוצה להפקת המתכת ממשאבים טבעיים ומונע שימוש בחומרים מזהמים.
בתהליך זה נאספים משקעי הקפה והופכים לקומפוסט, הנמכר לחקלאים ומדשן ומשפר את ספיגת המים והפחמן הדו חמצני בצמחים.
מנגד, שוק קפסולות הקפה מוצף בקפסולות פלסטיק, במיוחד מאז שפג תוקפו של פטנט הקפסולה שהחזיקה חברת נספרסו. קפסולות הפלסטיק הללו מכילות שלושה חומרים: פלסטיק, קפה ומכסה אלומיניום. שילוב החומרים הזה מקשה מאוד על ההפרדה ביניהם, מה שהופך את קפסולות הפלסטיק הללו למורכב ויקר מאוד.
לא פלא שקפסולות הפלסטיק כמעט ולא ניתנות למיחזור. לכן הן מושלכות בדרך כלל לפח הירוק ומועברות להטמנה ואיתן גם משקעי הקפה שבתוכן.
לסיכום, מיחזור קפסולות אלומיניום הוא תהליך יעיל, המאפשר שימוש חוזר באלומיניום ובמשקעי הקפה. לעומתן, קפסולות הפלסטיק לרוב אינן ממוחזרות ומועברות להטמנה.
זו גם הסיבה ששווה ונכון סביבתית לרכוש קפה בקפסולות אלומיניום, מה שיעזור לשמור על הסביבה. אך זאת כמובן במידה שהטעם והמחיר מתאימים שניהם.
כך ממחזרים קפסולות אספרסו (עברית):
https://youtu.be/06-t2BkDn94
פרסומת של אחת מחברות הקפה למיחזור (עברית):
https://youtu.be/Eittn7O4HU0
אם לא ימוחזרו הקפסולות הללו הן תייצרנה בעיה סביבתית:
https://youtu.be/hTMauwuMtzU
והנה הסבר על מיחזור אלומיניום ופלסטיק (מתורגם):
https://youtu.be/WCW1Mz65lKQ?long=yes
