שלום,
נראה שכבר הכרתם את אאוריקה. בטח כבר גיליתם כאן דברים מדהימים, אולי כבר שאלתם שאלות וקיבלתם תשובות טובות.
נשמח לראות משהו מכם בספר האורחים שלנו: איזו מילה טובה, חוות דעת, עצה חכמה לשיפור או כל מה שיש לכם לספר לנו על אאוריקה, כפי שאתם חווים אותה.
»
«
מה מיוחד בפטריות כמהין מדבריות?
דמיינו פטריה שחורה, כעורה, בצורה מעוגלת שדומה לתפוח אדמה וגודל שנע בין אגוז לתפוח אדמה.
אלה פטריות הכמהין, הנחשבות ל"זהב השחור" של עולם האוכל. כמהין היא פטריה בעלת טעם אלוהי, לא ניתן לחיקוי, שמקורה בפיאמונטה שבאיטליה. על שום טעמה המדהים, הקושי לאתר אותה בטבע ועוד יותר לגדל אותה באדמה, מחירה הוא גבוה במיוחד.
עד כמה גבוה? - נספר שבתחילת המילניום רכש מסעדן מניו יורק, במכירה פומבית שנערכה באיטליה, פטריית כמהין ענקית במשקל של קילוגרם בודד - במחיר של 41 אלף דולר.
הפטריה הזו מוערכת ביותר, במיוחד במטבחי מערב אירופה. מי שטעמו את הכמהין זוכרים את הפעם הראשונה כחוויה שאין דומה לה, עם טעם שרין כמותו עלי אדמות.
לא פלא שנוהגים לכנות אותה "מלכת הפטריות".
את הכמהין קשה מאוד לאתר בטבע ועוד יותר קשה לגדלן באופן מלאכותי. בצרפת, למשל, נוטעים מטעי כמהין באמצעות חיקוי מדויק של תנאי הגידול הטבעי של המלכה הפטרייה.
דמיינו מטעי עצים.שעל שורשיהם צומחת פטריית כמהין שחור. הפרטיה גדלה מנבגי כמהין שיובאו מאיטליה ונשתלו בעדינות מדויקת להפליא, כחיקוי מושלם של הטבע.
את פטריות הכמהין (Desert truffles) המדבריות, מעדן עונתי מבוקש מאד בעיראק, מביאים ציידי הפטריות מהמדבר. באירופה משתמשים בכלבים וחזירים בעלי חוש ריח מפותח, שאולפו לאיתורה וחפירתה מהקרקע.
השם "כמהין" ניתן לפטריה הזו מפני שהיא גדלה מתחת לפני הקרקע, באדמה, ומשום כך היא כמהה לאור השמש. ואגב, פטריית כמהין בודדת אכן נקראת כְּמֵהָה.
בשביל למצוא אותן, סורקים מחפשי הפטריות הללו את קרקע המדבר ועושים זאת בתשומת לב רבה. בשווקים המקומיים מחירן מגיע בקלות ל-20 אלף דולר לקילוגרם.
במדבר לא קל למצוא את פטריית הכמהין. ציידי הפטריות הללו מחפשים את פטריות הכמהין המדבריות בעיניהם. בדרך כלל הם ימצאו אותן במקומות בהם הקרקע סדוקה ומעט מורמת.
ריחן וטעמן של פטריות הכמהין פחות עז וחזק מאלו של הפטריות באירופה. אבל בזכות טעמן העדין והמרקם הבשרי שלהן, העיראקים מאוד אוהבים ונאמנים להן. אומרים שלכל משפחה עיראקית יש מתכון פטריות כמהין העובר מדור לדור והמשפחה אוהבת ורגילה לאכול.
האגדה המקומית מספרת שהפטריות האלה הן מתנה מאלוהים. הסיפור הנפוץ והידוע כאן הוא על מריה, אימו של ישו. היא בקשה מאלוהים לסעוד סעודה שתכלול בשר, אך ללא עצמות. הפתרון שהיא קיבלה מאלוהים היו פטריות הכמהין הטעימות כל כך.
הנה סיפורן של הפטריות המכונות "הזהב השחור" (עברית):
https://youtu.be/5HDQ7P66Of0
מה קורה כשמגלים את פטריות הכמהין בחצר (עברית):
https://youtu.be/PL-RbPcRyUE
שף מתחרה בראליטי מתלהב מכמהין (עברית):
https://youtu.be/u1GsQOD1N_k
מה מקור המחירים הגבוהים שלהן:
https://youtu.be/9gXXceSzL5E
ניסיון נוסף להסביר למה היא כל כך יקרה:
https://youtu.be/RQ1nY51txoA
אוספים מהאדמה את המעדן העונתי הזה:
https://youtu.be/AOckXf_43Fg
הנה עונת הציד של פטריות הכמהין בישראל (עברית):
https://youtu.be/0lxSh0X5CFw?long=yes
כתבה מרתקת על הכמהים לכמהין (עברית):
https://youtu.be/HBdsCm6fZu8?t=25s?long=yes
וכתבה על האוכל היקר ביותר בעולם:
https://youtu.be/JUVcxa-wGcE?long=yes
פטריית הכמהין

דמיינו פטריה שחורה, כעורה, בצורה מעוגלת שדומה לתפוח אדמה וגודל שנע בין אגוז לתפוח אדמה.
אלה פטריות הכמהין, הנחשבות ל"זהב השחור" של עולם האוכל. כמהין היא פטריה בעלת טעם אלוהי, לא ניתן לחיקוי, שמקורה בפיאמונטה שבאיטליה. על שום טעמה המדהים, הקושי לאתר אותה בטבע ועוד יותר לגדל אותה באדמה, מחירה הוא גבוה במיוחד.
עד כמה גבוה? - נספר שבתחילת המילניום רכש מסעדן מניו יורק, במכירה פומבית שנערכה באיטליה, פטריית כמהין ענקית במשקל של קילוגרם בודד - במחיר של 41 אלף דולר.
הפטריה הזו מוערכת ביותר, במיוחד במטבחי מערב אירופה. מי שטעמו את הכמהין זוכרים את הפעם הראשונה כחוויה שאין דומה לה, עם טעם שרין כמותו עלי אדמות.
לא פלא שנוהגים לכנות אותה "מלכת הפטריות".
את הכמהין קשה מאוד לאתר בטבע ועוד יותר קשה לגדלן באופן מלאכותי. בצרפת, למשל, נוטעים מטעי כמהין באמצעות חיקוי מדויק של תנאי הגידול הטבעי של המלכה הפטרייה.
דמיינו מטעי עצים.שעל שורשיהם צומחת פטריית כמהין שחור. הפרטיה גדלה מנבגי כמהין שיובאו מאיטליה ונשתלו בעדינות מדויקת להפליא, כחיקוי מושלם של הטבע.
את פטריות הכמהין (Desert truffles) המדבריות, מעדן עונתי מבוקש מאד בעיראק, מביאים ציידי הפטריות מהמדבר. באירופה משתמשים בכלבים וחזירים בעלי חוש ריח מפותח, שאולפו לאיתורה וחפירתה מהקרקע.
השם "כמהין" ניתן לפטריה הזו מפני שהיא גדלה מתחת לפני הקרקע, באדמה, ומשום כך היא כמהה לאור השמש. ואגב, פטריית כמהין בודדת אכן נקראת כְּמֵהָה.
בשביל למצוא אותן, סורקים מחפשי הפטריות הללו את קרקע המדבר ועושים זאת בתשומת לב רבה. בשווקים המקומיים מחירן מגיע בקלות ל-20 אלף דולר לקילוגרם.
במדבר לא קל למצוא את פטריית הכמהין. ציידי הפטריות הללו מחפשים את פטריות הכמהין המדבריות בעיניהם. בדרך כלל הם ימצאו אותן במקומות בהם הקרקע סדוקה ומעט מורמת.
ריחן וטעמן של פטריות הכמהין פחות עז וחזק מאלו של הפטריות באירופה. אבל בזכות טעמן העדין והמרקם הבשרי שלהן, העיראקים מאוד אוהבים ונאמנים להן. אומרים שלכל משפחה עיראקית יש מתכון פטריות כמהין העובר מדור לדור והמשפחה אוהבת ורגילה לאכול.
האגדה המקומית מספרת שהפטריות האלה הן מתנה מאלוהים. הסיפור הנפוץ והידוע כאן הוא על מריה, אימו של ישו. היא בקשה מאלוהים לסעוד סעודה שתכלול בשר, אך ללא עצמות. הפתרון שהיא קיבלה מאלוהים היו פטריות הכמהין הטעימות כל כך.
הנה סיפורן של הפטריות המכונות "הזהב השחור" (עברית):
https://youtu.be/5HDQ7P66Of0
מה קורה כשמגלים את פטריות הכמהין בחצר (עברית):
https://youtu.be/PL-RbPcRyUE
שף מתחרה בראליטי מתלהב מכמהין (עברית):
https://youtu.be/u1GsQOD1N_k
מה מקור המחירים הגבוהים שלהן:
https://youtu.be/9gXXceSzL5E
ניסיון נוסף להסביר למה היא כל כך יקרה:
https://youtu.be/RQ1nY51txoA
אוספים מהאדמה את המעדן העונתי הזה:
https://youtu.be/AOckXf_43Fg
הנה עונת הציד של פטריות הכמהין בישראל (עברית):
https://youtu.be/0lxSh0X5CFw?long=yes
כתבה מרתקת על הכמהים לכמהין (עברית):
https://youtu.be/HBdsCm6fZu8?t=25s?long=yes
וכתבה על האוכל היקר ביותר בעולם:
https://youtu.be/JUVcxa-wGcE?long=yes
