מהו בצל ירוק ובמה הוא שונה מהבצל היבש?
רבים חושבים שבצל ירוק הוא בצל רגיל שנתנו לו לצמח את הגבעול שלו בחופשיות. זוהי טעות רווחת, שגם אם היא נפוצה היא אינה מדויקת. זה נכון שאפשר לגדל בצל ירוק לשימוש יומיומי מבצל רגיל בתוך עציץ, אבל זה שנמכר בשווקים הוא כמובן שונה.
אז נכון שאם ניתן לזן הבצל המוכר לנו לגדל את הגבעול שלו, נקבל גבעולון ירקרק שיצמח מעט. אבל בשביל לקבל את הבצל הירוק והארוך שאנו מכירים מהמטבח, יש לגדל זני בצל מסוימים.
זנים אלו אינם מתבצלים לבצל לבן וגדול, אלא להיפך - הבסיס הבצלי שלהם קטן ואת מירב האנרגיה מקבל בהם דווקא הגבעול, שיוצר צוואר ארוך וירוק ובזנים מסוימים גם עבה בעלים ומעולה עוד יותר למטבח.
בצל ירוק הוא מרכיב מעולה בסלט, מרקים, חביתות וכריכים טעימים ומתובלים בו.
כך מגדלים בצל ירוק טרי (עברית):
https://youtu.be/cplgpIEfmKY
בצל ירוק מהחלק התחתון של בצל ירוק (עברית):
https://youtu.be/piL1FyCdsZ4
על גידול בצל ירוק בגינה (עברית):
https://youtu.be/iGA-lKDN64I
והטיפול בבצל ירוק (עברית):
https://youtu.be/gVvSu579yvw?long=yes